Επιστήμονες δημιούργησαν αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επιστήμονες δημιούργησαν ένα μονοκλωνικό αντίσωμα το οποίο μπορεί να νικήσει τον νέο κορωνοϊό στο εργαστήριο.

Το πειρματικό αντίσωμα εξουδετέρωσε τον ιό σε καλλιέργειες κυττάρων. Αν και πρόκειται για ένα αρχικό στάδιο στη διαδικασία εξέλιξης ενός φαρμάκου, πριν από τη φάση ελέγχου σε πειραματόζωα και ανθρώπους, το αντίσωμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την θεραπεία της Covid-19, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης που υπογράφουν τη μελέτη τονίζουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθεί αν τα ευρήματα θα επιβεβαιωθούν σε κλινική μελέτη.

Το αντίσωμα που είναι γνωστό ως 47D11 επιτίθεται στην πρωτεΐνη που δίνει στον νέο κορωνοϊό το σχήμα κορώνας και του επιτρέπει να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα. Στα πειράματα που έγιναν στην Ουτρέχτη, δεν εξουδετέρωσε μόνο τον ιό που ευθύνεται για την Covid-19 αλλά και έναν συγγενικό ιό με αντίστοιχες πρωτεΐνες.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που δημιουργούνται στο εργαστήριο και οι οποίες θυμίζουν τα φυσικά αντισώματα που παράγει το σώμα για να καταπολεμήσει ιούς και βακτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα