Επιστήμονας εξηγεί τους λόγους που η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη χειμερινή ώρα

από fimotro

Την τελευταία Κυριακή (31/10) του Οκτωβρίου θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας και θα τα βάλουμε μία ώρα πίσω (από τις 4:00 π.μ. θα πάνε στις 3:00 π.μ.) και όπως φαίνεται θα είναι η τελευταία φορά που θα γίνει αλλαγή.

Τον Μάρτιο δηλαδή, δεν θα πάμε αντίστοιχα στη θερινή ώρα (από τις 3:00 π.μ. στις 4:00 π.μ.) αλλά θα παραμείνει ως έχει η χειμερινή ώρα. Αυτό ήταν στην ευχέρεια της κάθε χώρας (ήδη αρκετές έχουν πάψει να αλλάζουν) για το ποια ώρα θα επιλέξουν και ο καθηγητής αστροφυσικής, Γρηγόρης Αντωνακόπουλος εξήγησε τους λόγους που η Ελλάδα θα έπρεπε να παραμείνει στη χειμερινή ώρα.

«Το 2017, μία ανάλυση 44 μελετών διαπίστωσε ότι η θερινή ώρα οδηγεί μόνο σε 0,34% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ημέρες εφαρμογής της», ανέφερε ο καθηγητής Αστροφυσικής και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα, που ήδη προηγείται λόγω ζώνης κατά μισή ώρα περίπου – καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – της φυσικής ηλιακής ώρας, δεν έχει ανάγκη να απομακρύνεται από τον ηλιακό χρόνο κατά μία ακόμη ώρα, που προβλέπει η θερινή ώρα.

Συμπλήρωσε δε: «Λόγω του διακοπτόμενου ωραρίου εργασίας κατά τη μεσημβρία, δεν έχει καμία οικονομία στην ηλεκτρική ενέργεια»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα