Επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Μετρό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την διαβεβαίωση ότι η πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και πως θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2023, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Νίκος Ταχιάος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα στους υπό κατασκευή σταθμούς της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Είναι καιρός να αποδώσουμε το έργο σε αυτή την πόλη. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να τελειώσει το έργο στον χρόνο του που επαναλαμβάνω είναι ο Απρίλιος του 2023. Και επειδή πολλοί ρωτούν αν θα επιτύχουμε αυτό τον στόχο, θα τον επιτύχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος.

Ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Νίκο Κουρέτα, στο Αμαξοστάσιο καθώς και στους σταθμούς Αγία Σοφίας και Βενιζέλου όπου τον ενημέρωσαν για τις εργασίες που έχουν γίνει έως τώρα καθώς και τα επόμενα στάδια του έργου έως την ολοκλήρωση του.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το έργο βρίσκεται σε καλά χέρια και ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται μαζί του θα το ολοκληρώσουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο στο οποίο έχουμε θέσει, δηλαδή μέσα στο 2023», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον σταθμό Βενιζέλου, τονίζοντας παράλληλα πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι παρών για να ελέγχει και να στηρίζει την πορεία του έργου.

Ο κ. Ταχιάος  χαρακτήρισε «πολύ  σημαντική» την ομοφωνία πλέον όλων των φορέων της πόλης αλλά και «το διαρκές ενδιαφέρον και αγωνία για το έργο», ενώ παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε αιρετό της πόλης να επισκεφθεί τα εργοτάξια ώστε «να του αποδείξουμε ότι γίνεται έργο και ότι έχει γίνει έργο, το οποίο βέβαια δεν πιστώνεται μόνο στη σημερινή διοίκηση και
κυβέρνηση αλλά πολλαπλά».

Σε ότι αφορά το σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης πως μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απομάκρυνσης των υλικών κατάχωσης των αρχαιοτήτων και πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί και η οριστική μελέτη ΟΜ2 κατασκευής του σταθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα