Επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την περαιτέρω εδραίωση της συνεργασίας της Ελλάδας με τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ μέσα σε ένα χρόνο και σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια «φυσική γέφυρα» ανάμεσα στις εξελίξεις στην Ευρώπη και στις εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον του Αραβικού Κόσμου.

Η γεωγραφική θέση της χώρας μας και οι παραδοσιακά ισχυροί δεσμοί με τις χώρες του κόλπου αποτελούν διαβατήριο για την ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην περιοχή, με πολλαπλά οφέλη.

Συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου στα ΗΑΕ

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Αμπού Ντάμπι με τον Διάδοχο του Θρόνου, όπου θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό/επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο και γραπτώς. Η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα υπογραφούν θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα