Επιπεδοποίηση δείχνουν τα λύματα Αττικής

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα βλέπουν οι ειδικοί

Για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες φαίνεται μια αισιόδοξη νότα στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μείωση των κρουσμάτων για τα οποία όλοι περιμένουν να μειωθούν ακόμα περισσότερο, είναι και τα αποτελέσματα που δείχνουν τα λύματα της Αττικής.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, έκανε λόγο ο Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

«Όσον αφορά την Αττική βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση, βλέπετε και στα λύματα έχουμε μία σταθερότητα από βδομάδα σε βδομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση με τα μέτρα που ελήφθησαν. Αυτή τη στιγμή όμως είναι σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων. Βέβαια αυτό που έχει σημασία να βλέπουμε πάντοτε είναι οι εισαγωγές. Τα κρούσματα, όπως ξέρετε έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται», τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ. Θωμαΐδης.

«Είμαστε στη φάση η οποία περιμένουμε να δούμε μία σημαντική μείωση από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ελήφθησαν, διότι τώρα αυτό που έχουμε δει διαχρονικά από τότε που εμφανίστηκε η μεγάλη αύξηση είναι μία μεσοσταθμική μείωση της τάξης του μείον 20 ως 50%, οπότε ήταν μικρή μείωση. Αυτό βέβαια εμφανίστηκε ως κρούσματα στη συνέχεια. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση από την επόμενη βδομάδα ή στις επόμενες βδομάδες στην Αττική», πρόσθεσε.

«Ο ΕΟΔΥ έχει δημιουργήσει το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων με πέντε πάρα πολύ καλά εργαστήρια. Έχουμε δει σε άλλες περιοχές μία αύξηση. Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν αυξημένα κρούσματα σε αυτές τις περίφημες περιφέρειες οπότε πρέπει συνολικά να είμαστε σε επαγρύπνηση», ανέφερε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα