Επιμένει ο Τσαρούχας: Υπάρχουν πάνω από χίλιες καταγγελίες γυναικών

από fimotro

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από καλλιτέχνες. Σύμφωνα με το το ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό» 17 γυναίκες κατήγγειλαν σε γνωστό δικηγορικό γραφείο πολύ γνωστό πρωταγωνιστή του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση.

Απ’ ότι φαίνεται ορισμένες από αυτές τις γυναίκες είναι έτοιμες να φτάσουν στον εισαγγελέα καθώς τα περιστατικά τα οποία έχουν βιώσει είναι πρόσφατα και δεν έχουν παραγραφεί

Η Φαίη Σκορδά έκανε λόγο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη καταγγελία βρίσκεται στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

ο Γιώργος Λιάγκας σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο όνομα εμπλέκεται και σε ακόμα μία περίπτωση» με το δημοσιογράφο της εκπομπής να περιγράφει το περιστατικό παρενόχλησης που συνέβη πριν από μερικά χρόνια σε κεντρική σκηνή της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μία πολύ γνωστή πρωταγωνίστρια είχε αποφασίσει να συνεργαστεί με τον εν λόγω ηθοποιό, όμως εκείνος παρενοχλούσε σεξουαλικά μέλος της παράστασης. Η συγκεκριμένη κυρία αποφάσισε να απολύσει το συγκεκριμένο καλλιτέχνη και προκειμένου να μην ξεσπάσει σκάνδαλο έκαναν λόγο για «συναινετικό διαζύγιο».

Από τη θέση του νεοσύστατου πειθαρχικού Συμβουλίου του σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε στην εκπομπή και ξεκαθάρισε πώς ο ρόλος του ΣΕΗ, αλλά και η λειτουργία του, δεν έχουν σχέση με τη δικαιοσύνη.

«Είμαστε ένα καθαρά σωματειακό όργανο. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο. Δεν αποτελεί προηγούμενο μια απόφαση δικαστηρίου ούτε είμαστε υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο».

«Για μένα δεν έχει σημασία πότε συμβαίνει το περιστατικό που καταγγέλλεται»πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός.

«Έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες στον ΣΕΗ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από χίλιες, κάθε μέρα προστίθενται και 3-4 εναντίον των οποίων υπάρχει καταγγελία. Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να έρθουν να μιλήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα