Επιμένει η ΝΔ για την Ελευθεριάδου: Θα ζητήσει ο Τσίπρας την άμεση παραίτησή της;

από fimotro

Με σειρά ερωτημάτων επανήλθε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις αποκαλύψεις για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, που είχε 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες προς τον ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως βουλευτής.

Μετά και την επιβεβαίωση της κυρίας Ελευθεριάδου ότι παρείχε υπηρεσίες προς τον ΕΦΚΑ και τον ισχυρισμό της ότι δεν εμπίπτει στο ασυμβίβαστο, η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει πλήρη αφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου, εάν «υπάρχει ασυμβίβαστο α λα καρτ ή ασυμβίβαστο με πλαφόν» και εάν οι πληρωμές αφορούν υποθέσεις που ανέλαβε όντας η ίδια βουλευτής. «Θα ζητήσει ο κ. Τσίπρας την άμεση παραίτησή της;» ρωτά το Γραφείο Τύπου της Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

Σχεδόν 24 ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελευθεριάδου και τα 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ στη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας συνεχίζουν την πλήρη αφωνία. Μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση των αποκαλύψεων από την ίδια την κ. Ελευθεριάδου, ρωτάμε ξανά:

– Στην περίπτωση της κ. Ελευθεριάδου υπάρχει ή όχι θέμα ασυμβίβαστου;
– Υπάρχει ασυμβίβαστο α λα καρτ ή ασυμβίβαστο με πλαφόν;
– Αφορούν οι εν λόγω πληρωμές που έλαβε η κ. Ελευθεριάδου από τον ΕΦΚΑ υποθέσεις που ανέλαβε όντας βουλευτής;
– Θα ζητήσει ο κ. Τσίπρας την άμεση παραίτησή της;

«Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ»

Η κυρία Ελευθεριάδου επιβεβαίωσε ότι ως δικηγόρος παρείχε υπηρεσίες στον ΕΦΚΑ. Ωστόσο, επικαλούμενη και γνωμοδότηση του συνταγματολόγου Γ. Σωτηρέλη, υποστηρίζει ότι δεν εμπίπτει στο ασυμβίβαστο.

Από τον Ιούλιο του 2019, οπότε και έγιναν η εκλογές, η κυρία Ελευθεριάδου ανέφερε ότι έλαβε ποσό 16.529,87 (μεικτές αποδοχές συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξόδων γραμματίων προείσπραξης Δικηγορικού Συλλόγου), δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα», ενώ μιλά για «αποπροσανατολισμούς και γελοίες προσπάθειες συμψηφισμού».

Τι υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΤάνιαςΕλευθεριάδου

«Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ και το δήθεν ασυμβίβαστο της βουλευτικής μου ιδιότητας με αυτήν της ιδιότητας της ειδικού πληρεξουσίου και αντικλήτου του e-ΕΦΚΑ, δηλώνω τα εξής:

α) με βάσει το άρ. 57 του Συντάγματος, δεν προκύπτει ασυμβίβαστο των παραπάνω αναφερόμενων ιδιοτήτων, καθώς ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με «την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης». Στη διάθεσή μου έχω σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιου Σωτηρέλη, που τεκμηριώνει εμπεριστατωμένα και χωρίς αμφιβολία την ορθότητα της νομικής μου προσέγγισης για το εν λόγω θέμα. Εξάλλου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 το γενικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την άσκηση οιουδήποτε επαγγέλματος δεν ισχύει, και οι βουλευτές μπορούν να δραστηριοποιούνται νομίμως ως επαγγελματίες δικηγόροι.

β) η παροχή υπηρεσιών στον e-ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ), αρχής γενομένης από το 2011 δεν αποτελεί ασυμβίβαστο.

γ) Η ΝΔ αποσιωπά πως για τα 55 «εντάλματα πληρωμής» το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ, εκτελώντας της νομικές υπηρεσίες προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλισμένων του οργανισμού, ανέρχονται στα 16.529,87 (μεικτές αποδοχές συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξόδων γραμματίων προείσπραξης Δικηγορικού Συλλόγου), δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα.

δ) η προσπάθεια συμψηφισμού της νόμιμης εργασίας, με απολύτως κοστολογημένη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 7.000 ευρώ καθαρά σε διάστημα 3,5 ετών, με το πλιάτσικο εκατομμυρίων από τους παντός τύπου Πάτσηδες, Χειμάρρες και Κουτούπηδες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις απευθείας αναθέσεις 8,5 δισεκατομμυρίων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ονομαστικής στόχευσης, τα δανεικά και αγύριστα χρήματα στις τράπεζες, θα προκαλούσε γέλωτα εάν δεν ήταν απλά εξοργιστική.

Δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στο καθεστώς Μητσοτάκη που έχει ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Αν νομίζουν ότι οι γαλάζιες ακρίδες θα ξεχαστούν με τέτοιου είδους αποπροσανατολισμούς και γελοίες προσπάθειες συμψηφισμού, είναι γελασμένοι. Μπορεί να πείσει ο κ. Μητσοτάκης πως 7.000 ευρώ νόμιμης εργασίας σε 3,5 χρόνια είναι το ίδιο με 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων στους κολλητούς του;

Οι προοδευτικοί πολίτες της Καβάλας γνωρίζουν το ποιόν μου και την καθαρότητά μου. Άλλωστε, όποιος έχει διαφορετική άποψη, τον προκαλώ να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να κινηθεί νομικά εναντίον μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα