Επιδότηση παγίων δαπανών: Παράταση ως τις 10 Σεπτεμβρίου

από fimotro

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία δίνεται παράταση ως τις 10 Σεπτεβρίου στις πληττόμενες επιχειρήσεις από τον κορονοϊό, ώστε να υποβάλουν αίτηση για την επιδότηση παγίων δαπανών.

Συγκεκριμένα, η απόφαση ΓΔΟΥ 880/2021 τροποποιεί την ΚΥΑ ΓΔΟΥ 808/23.7.2021. Με την τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 6δίνεται παράταση έως την 10η Σεπτεμβρίου 2021 για τις αιτήσεις χορήγησης της ενίσχυσης.

Όπως επισημειώνεται στην απόφαση η παράταση δίνεται λόγω της ανάγκης επιπλέον στήριξης και παροχής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Η απόφαση αναφέρει: Η παρ. 2 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 808/23.7.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Β’ 3354) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 10η Σεπτεμβρίου 2021.».

Υπενθυμίζεται πως η παράταση ήταν αίτημα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των φοροτεχνικών. Μάλιστα, η ΠΟΦΕΕ με επιστολή της στο υπουργείο Οικονομικών ζητούσε την επαναλειτουργία της πλατφόρμας «myBusinessSupport». Η Ομοσπονδία φοροτεχνικών επεσήμανε πως λόγω των πυρκαγιών και του καύσωνα, πολλοί επιχειρηματίες δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 9 Αυγούστου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα