Επιασαν πάτο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

από fimotro

Οι χειρότερες πωλήσεις αυτοκινήτων που έχουν γίνει ποτέ μήνα Οκτώβριο στην Ευρώπη, έγιναν φέτος, με τους κατασκευαστές να ελπίζουν ότι η παρατεταμένη έλλειψη τσιπ επιτέλους θα αμβλυνθεί.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων κινήθηκαν καθοδικά κατά 29% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στα 798.693 οχήματα, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι πωλήσεις ήταν μόλις 2,7% υψηλότερες.

Αν και οι παραδόσεις μειώθηκαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν ενδείξεις ότι τα χειρότερα απο την κρίση των τσιπ είναι τελικά πίσω τους.

Τα νέα κρούσματα Covid-19 που περιορίζουν την παραγωγή σε εγκαταστάσεις συσκευασίας και δοκιμών τσιπ στη νοτιοανατολική Ασία επιδείνωσαν τον ήδη περιορισμένο εφοδιασμό εξαρτημάτων κατά τη διάρκεια του τρίτου τρίμηνου. Παράλληλ, το κλείσιμο των λιμανιών περιόρισε περαιτέρω τις αποστολές.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προβλέψει κάποια βελτίωση, η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει δύσκολη και την επόμενη χρονιά.

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, επλήγη περισσότερο μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών με μείωση 42% στις παραδόσεις τον Οκτώβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ACEA. Οι πωλήσεις στη Stellantis NV, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό εμπορικών σημάτων όπως η Fiat και η Peugeot, μειώθηκαν κατά 32%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα