ΕΟΔΥ: Στα 25 τα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

από fimotro

Τι αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ

Δώδεκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσούντων στους 25.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, από αυτούς οι 19 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση, ενώ έξι είχαν ήπια νόσηση (πυρετό). Έως τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σε Λάρισα, Ημαθία, Κιλκίς και Χαλκιδική.

Οι επιστήμονες συνιστούν τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα τα οποία ανα εκτεθούν στον ιό διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα