ΕΟΔΥ για το πάρτι την Τσικνοπέμπτη: Παύθηκαν τέσσερις συμβασιούχοι 9 Μαρτίου 2021

από fimotro

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό συνωστισμού σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι την Τσικνοπέμπτη εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μετά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως γνωστοποιεί ο ΕΟΔΥ:

• Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.
• Κατά το χρονικό διάστημα του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.
• Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψη της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι, μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις Κινητές ΟΜάδες Υγείας.
Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.

Χαρδαλιάς: Καμία σχέση με την Πολιτική Προστασία

Ανακοίνωση αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με φερόμενη συμμετοχή εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας σε πάρτι ανήμερα της Τσικνοπέμπτης στο κτίριο της Helexpo, εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για “ανήθικες επιθέσεις και προβοκάτσιες”από “ιδεοληπτικά εμμονικούς” που “δυσκολεύονται να αποδεχθούν ότι επιτέλους η πατρίδα μας αποκτά και δημιουργεί ισχυρό Εθνικό Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κινδύνων”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε οποιαδήποτε σχέση της γιορτής που στήθηκε στη Helexpo με την Πολιτική Προστασία. Όπως τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία μάλιστα συνόδευσε και με το σχετικό βίντεο, ο χώρος έχει μισθωθεί από την ίδια την Helexpo έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα