Εντός του 2021 οι πρώτες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στις υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», απαντώντας παράλληλα σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Ο υπουργός, ανέφερε ότι πριν τη «Μήδεια», η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει ευρείες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων, μήκους 2.000 χιλιομέτρων, τα επόμενα χρόνια ενώ όπως δήλωσε, «μετά από απόφαση που πήραμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα, ανατίθεται άμεσα μελέτη προτεραιοποίησης των περιοχών, στις οποίες θα προχωρήσουν, εντός του έτους, οι πρώτες υπογειοποιήσεις».

Η κυρία Πιπιλή αναφέρθηκε στα «απαράδεκτα καλώδια που κρέμονται» σε όλη τη χώρα, συγχαίροντας παράλληλα δήμους όπως της Τριφυλίας και της Σαντορίνης, που προχώρησαν στην κατάργηση των εναερίων καλωδίων.

Σε απάντησή του ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως προτεραιότητα στην υπογειοποίηση των εναερίων καλωδίων έχουν κατά σειρά τα περιαστικά δάση και άλλα δάση στα οποία διέρχονται γραμμές μέσης τάσης, όπως ο δρυμός της Πάρνηθας και βουνά της Εύβοιας, οι οικισμοί και σημεία πόλεων με πυκνή βλάστηση, όπως ο βόρειος τομέας της Αττικής και περιοχές της Εύβοιας «για τις οποίες θα δώσουμε σκληρό αγώνα να ξεκινήσουμε την υπογειοποίηση έως το τέλος του χρόνου», και περιοχές με παραδοσιακούς και ελκυστικούς στον τουρισμό προορισμούς, όπως παραδοσιακοί οικισμοί σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, «όπου σε ένα πανέμορφο τοπίο, βλέπουμε άχαρους στύλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα