Εντοπίστηκε ραδιενεργό υλικό στο Ντιγιαρμπακίρ!

από fimotro

Αυτό αναφέρουν σήμερα μεγάλα Τουρκικά ΜΜΕ

Tουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στο Ντιγιαρμπακίρ  της νοτιοανατολικής Τουρκίας, συνελήφθησαν 3 άνθρωποι που εκτός από αρχαία νομίσματα που είχαν κλέψει από τη Συρία, στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν επτά γραμμάρια ραδιενεργού υλικού  «καλιφόρνιο»!

Το συγκεκριμένο υλικό θεωρείται επικίνδυνο καθώς χρησιμοποιείται για την εκκίνηση πυρηνικών αντιδραστήρων αλλά και σε συσκευές για την ανίχνευση κοιτασμάτων χρυσού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberurkτα επτά γραμμάρια καλιφόρνιο εξετάζονται στο Ινστιτούτο Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας. Η αξία του συγκεκριμένου υλικού που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια δολάρια.

Η νομαρχία του Ντιγιαρμπακίρ ανακοίνωσε πως η στρατοχωροφυλακή πραγματοποίησε την επιχείρηση εναντίον της σπείρας καθώς υπήρξε καταγγελία για πώληση ραδιενεργού υλικού και αρχαίων νομισμάτων. Η ανακοίνωση αναφέρει πως το υλικό που βρέθηκε εντός του οχήματος εξετάζεται.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν πως οι συλληφθέντες είχαν φέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα