Εντελώς γραφική η Ακρίτα: Θα επιστρέψει, λέει, τον δίσκο του Σαββόπουλου γιατί θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ!

από fimotro

Απερίγραπτη θλίψη φέρνουν στους μετριοπαθείς πολίτες της χώρας, οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών. Από τις πιο γραφικές περιπτώσεις η Ακρίτα οι οποίες σχολίασε τη συνέντευξη του Διονύση Σαββόπουλου ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της και εξιστορεί μία συνάντησή της με τον Διονύση Σαββόπουλο στα νεανικά της χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμά μου το Διονύση Σαββόπουλο.

Ο «Νιόνιος» με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο «Το φορτηγό» (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον εδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: «Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος».  Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω».

akritaa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα