Ένωση Εισαγγελέων για Αδ. Οικονόμου: Η κριτική να μην υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σεβαστή θεωρεί την καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών η Ένωση Εισαγγελέων της Ελλάδος, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν χθες μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για αναστολή σε όλους του καταδικασθέντες, πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, η Ένωση Εισαγγελέων, με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και  δημοσιεύματα, που στρέφονται  με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία  της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα