Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Καταδικάζει την επίθεση αντιεξουσιαστών σε κατοικία εφέτη

από fimotro

Με επίσημη ανακοίνωση υπογεγραμμένη από την πρόεδρο και αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη και τον γενικό γραμματέα και εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπυρίδων Παππά, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση που έγινε χθες από αντιεξουσιαστές σε κατοικία δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Με αφορμή τη χθεσινή επίθεση αγνώστων στην κατοικία δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης αλλά και στην κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν πτοούνται από τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Υπενθυμίζουμε πως είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια, τόσο των δικαστικών εγκαταστάσεων, όσο και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά, ότι η δικαστική ανεξαρτησία αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από οποιοδήποτε χώρο, θα εξακολουθούμε να καλούμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να κατανοήσουν την σημασία της δικαστικής ανεξαρτησίας και έμπρακτα να τη θωρακίσουν και όχι να την επικαλούνται μόνον όταν βλάπτονται προσωπικά ή συντεχνιακά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα