Συνεκπαίδευση δύο μαχητικών αεροσκαφών F-4E της Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφη Mirage 2000 της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήχθη στις 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο μεταστάθμευσης κλιμακίου της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας για ανεφοδιασμό.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών δράσεων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με φίλες χώρες.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αποστολές αναχαίτισης άμυνας περιοχής, πτήσης χαμηλής ναυτιλίας και εικονικές προσβολές στόχων επιφανείας, συμβάλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ινδίας.

Μετά από ενέργειες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ, επισφραγίστηκε η στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με την συμμετοχή της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας για πρώτη φορά στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 23» με αεροσκάφη Su-30.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από 24 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2023. Η συνεχής αναβάθμιση της άσκησης «Ηνίοχος» και η επαύξηση της επιχειρησιακής της αξίας, προσελκύει το ενδιαφέρον φίλων, εταίρων και συμμάχων, που κάθε χρόνο αυξάνουν τη συμμετοχή τους σε αυτήν, καθιστώντας την πόλο έλξης και πεδίο ανταλλαγής πολύτιμων εμπειριών επιχειρησιακής εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα