Προβληματισμένη η Γεννηματά από την διακωμώδηση της διαδοχής

από fimotro

Ξέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ότι πλην Λοβέρδου και Ανδρουλάκη κανένας άλλος δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας

Εμφανώς ενοχλημένη από την τροπή που έχουν πάρει οι εσωκομματικές εξελίξεις μετά τις δικές της ανακοινώσεις είναι η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με εξαίρεση τις τρεις υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης) διαπιστώνει ότι μια σειρά από στελέχη θέλουν να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος, χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις και χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μαζέψουν τις υπογραφές. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ γνωρίζει ότι πλην Λοβέρδου και Ανδρουλάκη κανένας άλλος δεν έχει πιθανότητες να την διαδεχθεί. Μάλιστα η Γεννηματά είναι οργισμένη με υποψηφίους οι οποίοι εξακολουθούν και χρησιμοποιούν το όνομά της. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πάντως επαναλαμβάνει ότι “δεν μπορεί κανείς να μιλά εκ μέρους μου”.

Αυτή τη φορά η αυστηρή διατύπωση της Φώφης Γεννηματά απευθυνόταν προς τους υποψηφίους που εμφανίστηκαν την τελευταία στιγμή αλλά και τον Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε την κ. Γεννήματα για να την ενημερώσει για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

«Η δήλωση που έκανα την Τρίτη ισχύει απολύτως. Ο ρόλος μου ως προέδρου είναι ρόλος εγγυητή της ενότητας και των διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμπλέξει το όνομα μου στην προεκλογική αντιπαράθεση και να μιλά εκ μέρους μου» φέρεται να του είπε σύμφωνα με συνεργάτες της. Αυτή η δήλωση, προφανώς, αφορά όλους όσους προέρχονται από το γεννηματικό μπλοκ.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ για να δώσει μια παράταση ορισμένων ημερών στους υποψηφίους. Πιθανολογείται ότι η ΕΔΕΚΑΠ θα στείλει επιστολή στα μέλη της ΚΕ διευκρινίζοντας ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών και μόνο σε ό,τι αφορά την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων δίνεται παράταση ολίγων ημερών. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών δεν αλλάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα