Ενοχή Σμπώκου και άλλων δυο προτείνει ο εισαγγελέας

από fimotro

Πρόταση ενοχής για τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση διακίνησης παράνομων χρημάτων από την αγορά των ρωσικών οπλικών συστημάτων TORM1, σκέλος της υπόθεσης των «δώρων» που διακινήθηκαν από την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου,πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται αδικήματα όπως αυτά της απιστίας από κοινού, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Με την εισαγγελική εισήγηση προτείνεται να κηρυχθούν ένοχοι ο Γιάννης Σμπώκος (πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ), καταδικασμένος ήδη για άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Γιώργος Κάμαρης (στέλεχος επιχειρήσεων) και ο Πιερ Χριστοδουλίδης (διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων). Αντίθετα, κατά την κρίση της εισαγγελέως, πρέπει να απαλλαγούν ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και ο Γιώργος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα