Εννιά φορές περισσότερα αντισώματα με 2η δόση Johnson & Johnson

από fimotro

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι μια τονωτική δόση του εμβολίου της προσφέρει γρήγορη και ισχυρή αύξηση αντισωμάτων, στηρίζοντας την επιλογή μιας δεύτερης δόσης όσων έλαβαν το μονοδοσικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μια δεύτερη δόση οδηγεί σε έως εννέα φορές αύξηση των αντισωμάτων έναντι των επιπέδων που υπήρχαν 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση, δήλωσε η εταιρεία επικαλούμενη προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε.

Οσοι μετείχαν σε αυτή έλαβαν τη δεύτερη δόση έξι μήνες μετά την πρώτη, σύμφωνα με την J&J. Σημαντικές αυξήσεις στα αντισώματα εντοπίστηκαν σε ηλικίες 18 έως 55 ετών και μεταξύ όσων είναι άνω των 65 ετών. Οι τελευταίοι έλαβαν μικρότερη δόση.

Τα στοιχεία αυτά, συνδυασμένα με δεδομένα που δείχνουν ότι η πρώτη δόση προσφέρει προστασία για τουλάχιστον οκτώ μήνες, χαράσει την μελλοντική στρατηγική μας, δηλώνει ο Mathai Mammen, επικεφαλής ερευνών και ανάπτυξης του ομίλου.

«Ανυπομονούμε για συζητήσουμε με τις δημόσιες υγειονομικές αρχές μια δυνητική στρατηγική για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, με τονωτική δόση οκτώ μήνες ή αργότερα από την πρώτη δόση», σημείωσε σε δήλωσή του, μεταδίδει το Bloomberg.

Εμβόλια Pfizer-AstraZeneca: Σε πόσους μήνες μειώνεται η προστασία

Η προστασία απέναντι στην COVID-19, που προσφέρουν δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και των Οξφόρδης/AstraZeneca, αρχίζει να μειώνεται εντός εξαμήνου, γεγονός που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ενισχυτικών δόσεων, σύμφωνα με ερευνητές στη Βρετανία.

Ένα μήνα μετά τη δεύτερη δόση, το εμβόλιο της Pfizer επιτρέπει να αποφευχθεί η μόλυνση από την Covid-19 σε ποσοστό 88%, όμως αυτή η προστασία πέφτει στο 74% έπειτα από πέντε με έξι μήνες, όπως έδειξε μια ανάλυση δεδομένων που συνέλεξε η εταιρεία ZOE για τις ανάγκες της έρευνάς της.

Ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca η αποτελεσματικότητα μειώθηκε από 77% σε 67% έπειτα από τέσσερις με πέντε μήνες.

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από περισσότερα από 1,2 εκατομμύριο αποτελέσματα διαγνωστικών τεστ.

Προηγούμενη ανάλυση δεδομένων εκτιμούσε ότι τα εμβόλια παρέχουν προστασία για τουλάχιστον έξι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα