Η Περιφέρεια Αττικής σε αυτήν την ιδιαίτερη λόγω της υγειονομικής κρίσης συγκυρία, στηρίζει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής με κεφάλαιο κίνησης.

Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης 

Οικονομολόγος 

Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 200.000.000€ για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω της πανδημίας.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000€ – 50.000 € και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονικη διευθυνση: www.ependyseis.gr/mis, θα είναι από τις 12/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 06/11/2020 και ώρα 15.00.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης θα παρέχονται από το κεντρικό γραφείο πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 39, 10564 Αθήνα στο τηλ. 2130166100 και στο e-mail attica-covid@elanet.gr. Τη σχετική πρόσκληση υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ κ. Γ. Τσακίρη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατουλης δηλωσε “Από το Μάρτιο του 2020 η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγαλύτερης πανδημίας που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Στηρίξαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας γιά να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια την υγειονομική κρίση και πλέον είμαστε έτοιμοι να αξιοποιησουμε τους πόρους που έχουμ, για να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής της Περιφέρειας μας και δίνει εισόδημα και δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Θα διαθέσουμε το επόμενο διάστημα 200 εκ. € γιά κεφάλαιο κίνησης στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ππου η δραστηριότητα τους επλήγη από τον κορωνοϊό Δέσμευση μας είναι ότι δεν θα αφήσουμε καμία μικρή επιχείρηση της Αττικής μόνη σ’ αυτήν την υγειονομική κρίση. Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα τους”.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος γιά θέματα ΕΣΠΑ Γ. Τσακίρης επισήμανε τα εξης:

” Η πρόσκληση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό με πόρους από το περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής του ΕΣΠΑ, έρχεται να συμπληρώσει όλες τις δράσεις που ξεκίνησε η ελληνική κυβέρνηση από την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά και στην επιχειρηματικότητα και όλες αυτές οι συνέπειες της πανδημίας με τη μείωση των εισοδημάτων των επιχειρήσεων να μετριαστουν, χωρίς βέβαια ποτέ να καταφέρουμε να καλύψουμε το έδαφος που έχει χαθεί”.

“Το σύνολο των δράσεων συμπεριλαμβανομένων αυτών της Περιφέρειας δίνει μία σημαντική ελπίδα και ώθηση γιά την επόμενη μέρα και θεωρώ πως θα μας βρει πολύ καλύτερα προετοιμασμέ νους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα