Ενισχύεται το πακέτο μέτρων Νοεμβρίου – Θα ξεπερνάει τα 2,3 δισ.

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ενίσχυση του πακέτου μέτρου στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους, που ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο και αφορούσε σε 2,3 δισ. ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, τη στιγμή που η χώρα οδεύει προς καθολικό lockdown.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι ο «λογαριασμός» των μέτρων αυτών θα ξεπερνάει κατά πολύ τα 2,3 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους από το πρωί του Σαββάτου», υπογραμμίζοντας ότι το υφιστάμενο πακέτο μέτρων (του Νοεμβρίου) θα ενισχυθεί ώστε, να επεκταθούν οι αναστολές συμβάσεων, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, η «ομπρέλα» της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 και 5, τα εργαλεία παροχής ρευστότητας, αλλά και οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών.

Στην ίδια κατεύθυνση θα επεκταθούν και οι υποχρεωτικές μειώσεις ενοικίων, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, θα υπάρξουν πρόσθετες πρωτοβουλίες για την αποζημίωση των ιδιοκτήτων ακινήτων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπερνούν τα 37 δισ. και επαρκούν για να καλύψουν τις πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης των διευρυμένων μέτρων, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι στο τελικό κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί και η επί τα χείρω πρόβλεψη για την φετινή ύφεση.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το εθνικό προσχέδιο για το επενδυτικό και μεταρρυθμιστικό πλάνο της χώρας θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες μέσα στον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα