Ενδείξεις για εξασθένηση του ιού σε όλο τον πλανήτη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Journal of Virology: Ο νέος κορωνοϊός είναι πολύ πιθανό να έχει υποστεί μετάλλαξη που τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν διακρίνει μια μετάλλαξη σε δείγματα που ελήφθησαν από ασθενείς που πάσχουν από την Covid-19.

Σύμφωνα με την έρευνα που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση στο Journal of Virology, η μετάλλαξη μπορεί να είναι παρόμοια με αυτήν που διαπιστώθηκε και στον SARS το 2003 και μπορεί να σημαίνει ότι ο ιός αποδυναμώνεται.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αριζόνα εξέτασαν 383 δείγματα ανθρώπων που είχαν κάνει τεστ για κορωνοϊό (πέντε βγήκαν θετικοί) και προσπάθησαν να εντοπίσουν μεταλλάξεις σε αυτά τα πέντε γονιδιώματα.

«Παρόμοιες αλλοιώσεις εμφανίζονται και σε γονοδιώματα του SARS-COV-2, κυρίως στο γονίδιο ORF8, το οποίο μπορεί ενδεχομένως να εξασθενίσει τον ιό» γράφουν σύμφωνα με το Marketwatch οι ερευνητές.

Ανακάλυψαν επίσης ότι πολλά από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αριζόνα προέρχονταν από την Ευρώπη και όχι την κινεζική Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα