«Ένας όμορφος κήπος όλο το χρόνο»

από fimotro

Ένας όμορφος κήπος δίνει χάρη στην εξωτερική όψη του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου και προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς σε εκείνους που τον ζουν. Το πρόβλημα ξεκινά στο γεγονός ότι ο κήπος έχει και απαιτήσεις για να είναι όμορφος και περιποιημένος. Πρέπει να διαλέξεις τα κατάλληλα φυτά και να μάθεις να τα φροντίζεις.

Πρέπει να φροντίσεις για την περίφραξη, τα έπιπλα κήπου και άλλους σημαντικούς παράγοντες. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν και σε χρηματικά ποσά που αντέχει η τσέπη του καθενός. Έτσι, αναδεικνύεται η ερώτηση: Πώς να φτιάξετε τον κήπο σας οικονομικά;

Η εταιρεία HQP FACILITY SERVICES αναλαμβάνει υπηρεσίες μελέτης και συντήρησης περιβάλλοντα χώρου. Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε σε έναν κήπο είναι τα φυτά. Αυτά είναι η αρχή και το τέλος στην διακόσμηση του κήπου του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου. Συνεπώς, το πώς θα φτιάξουμε, εμείς για εσάς, τον κήπο σας οικονομικά επηρεάζεται άμεσα από το είδος των φυτών που θα φυτέψουμε. Οικονομία δε σημαίνει μόνο να αγοράσουμε φθηνά τα φυτά. Σημαίνει και ότι πρέπει να έχουν υψηλές αντοχές στα καιρικά φαινόμενα και να αντέχουν για πολύ καιρό.

Επιπλέον, σημαίνει να μην έχουν μεγάλες ανάγκες σε λίπανση, κλάδεμα και λοιπές εργασίες, γιατί, τότε, σας κοστίζουν σε χρόνο. Όταν ξεκινάμε να κατασκευάσουμε ένα χώρο πρασίνου πρέπει, λοιπόν, με την βοήθεια ειδικού να διαμορφώσουμε με τα κατάλληλα υλικά κάθε χώρο, όπως κυβόλιθους, πλάκες ή βότσαλα για τους χώρους συνάθροισης και τα μονοπάτια. Τα παρτέρια που θα δημιουργήσουμε πρέπει να γεμίσουν με κατάλληλο κηπευτικό χώμα για φύτευση φυτών ή δημιουργία χλοοτάπητα, έτσι, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα αργότερα που δύσκολα διορθώνονται.

Τα φυτά που θα επιλεγούν πρέπει να είναι ανθεκτικά για την συγκεκριμένη περιοχή με μειωμένες ανάγκες σε νερό και μεγάλη ανθεκτικότητα σε προσβολές από έντομα και μύκητες. Το κηποτεχνικό τους ενδιαφέρον ως προς το χρώμα του άνθους, το άρωμα ή το φύλλωμα τους πρέπει να αναδεικνύει τον χώρο και, τέλος, πρέπει σε βάθος χρόνου το μέγεθός τους μετά από τα συνήθη κλαδέματα να μην αποτελεί κάποιου είδους εμπόδιο.

Οι χλοοτάπητες λόγω των αναγκών τους σε νερό και αυξημένου κόστους συντήρησης, πρέπει να περιορίζονται σε έκταση και να χρησιμοποιούνται μόνο εκεί που είναι απαραίτητο. Εναλλακτικά μπορούν να επιλέγονται διαφορετικά υλικά για εδαφοκάλυψη (φλοιός πεύκου, βότσαλο, ψηφίδες κ.α) ή και διάφορα φυτά εδαφοκάλυψης.

Στην εταιρεία HQP FACILITY SERVICES αναλαμβάνουμε για εσάς να διαμορφώσουμε τον εξωτερικό χώρο που εσείς θα επιλέξετε και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε έναν ονειρεμένο κήπο, όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε ακόμα και την αποκατάσταση διαταραγμένου τοπίου, όπως είναι η αποψίλωση, το ξεχορτάριασμα, το κούρεμα γκαζόν, το πότισμα, η φύτευση, κλπ. Και μην ξεχνάτε να βασιστείτε στην HQP FACILITY SERVICES για τη συντήρηση του περιβάλλοντα χώρου σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα