Θέμα χρόνου είναι ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να δώσει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού.

Αυτό θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με τους New York Times, καθώς οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως χθες, Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός, ή ορισμένα πανεπιστήμια.

Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Ανεμβολίαστο ακόμη το 20% του προσωπικού στα νοσοκομεία – Τα στοιχεία για γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς

Περίπου το 20% των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία μένει ανεμβολίαστο δέκα ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας που προβλέπει έως την 1η Σεπτεμβρίου όλο το προσωπικό όλων των δομών Υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών, να έχει πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου ή τη μοναδική, σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές.

Ο εμβολιαστικός ρυθμός των υγειονομικών όσο οι ημέρες της προθεσμίας που έχει δοθεί πλησιάζουν παρουσιάζει μια μικρή αυξητική τάση. Ενδεικτικά, στις 28 Ιουλίου εμβολιασμένο ήταν το 88% του ιατρικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ στις 12 Αυγούστου το ποσοστό ανέβηκε στο 89,26%. Οσον αφορά τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων, στις 28 Ιουλίου ήταν εμβολιασμένο το 74%, ποσοστό που ανέβηκε στο 76,91% στις 12 Αυγούστου. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το λοιπό προσωπικό είναι 72% (στις 28/7) και 74,64% (12/8).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα