Εμβόλιο Pfizer: Η τιμή αγοράς του και η διάθεση στην Ελλάδα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τα πρώτα ευχάριστα νέα για την μάχη ενάντια στον κορονοϊό από το εμβόλιο της Pfizer έρχονται και στην Ελλάδα. Χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την συμφωνία με την εταιρία για 300 εκατομμύρια δόσεις το εμβολίου, με τον χρόνο πλέον να μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που θα πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ θα προμηθευτεί για λογαριασμό των 27 χωρών-μελών της αρχικά 200 εκατομμύρια δόσεις και επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεις σε δεύτερο χρόνο, ενώ όπως τόνισε η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου υπάρχει σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας. Όσον αφορά την τιμή του τώρα, το ποσό που θα καταβάλει η ΕΕ στις Pfizer/BioNTech είναι 19,50 δολάρια/δόση.

Στην χώρα μας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη θα χορηγηθεί δωρεάν και όλα δείχνουν οτι ο προγραμματισμός θέλει τις ευπαθείς ομάδες και τους υγειονομικούς να έχουν προτεραιότητα για να το κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα