Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έρθουν οι συγκεκριμένες δόσεις

Μετά το εμβόλιο της Pfizer, ένα ακόμα δοκιμασμένο εμβόλιο παίρνει τον δρόμο για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας η μεγάλη παρτίδα των εμβολίων της αμερικανικής εταιρείας αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας αρχές Φεβρουαρίου. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα φτάσουν στη χώρα μας 136.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna. Παράλληλα, έως τέλος Μαρτίου, θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα 240.000 δόσεις του εν λόγω εμβολίου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ανοιχτού Καναλιού», η Ελλάδα διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συντηρήσει μέχρι και 400.000 δόσεις αυτού του εμβολίου, το οποίο και συντηρείται στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και στη συνέχεια η Κομισιόν έδωσαν το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου της Moderna στην αγορά της ΕΕ, ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η μάχη της θωράκισης των κρατών μελών απέναντι στην Covid. Έτσι, το σκεύασμα της Moderna έγινε το δεύτερο που πήρε την πολυπόθητη έγκριση από την Ένωση, μετά το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech. Πρακτικά, αυτό για τη χώρα μας σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στην Ελλάδα το πρώτο πακέτο των εμβολίων της Moderna και θα ακολουθήσει, 10 ημέρες αργότερα, μία ακόμη μικρή παρτίδα.

Επιπλέον 160 εκατ. δόσεις στην ΕΕ
Μετά την έγκριση του εμβολίου της Moderna από την Κομισιόν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η ΕΕ παρέχει «περισσότερα εμβόλια COVID-19 για τους Ευρωπαίους. Με το εμβόλιο Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην ΕΕ, θα έχουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19. Θα έχουμε περισσότερα από αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία όλων των Ευρωπαίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα