Εμβόλιο κορωνοϊού: 1 δισ. δόσεις σε 150 μέρες!

από fimotro

Ενα δισεκατομμύριο δόσεις. Ενα δισεκατομμύριο εμβολιασμοί και ένα δισεκατομμύριο ανάσες ανακούφισης. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 εγκρίθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 2 Δεκεμβρίου και σε λιγότερο από 150 μέρες χορηγήθηκαν 1 δισ. δόσεις σε έναν κόσμο κουρασμένο από την πανδημία.

Σήμερα, πάνω από το 96% των ανθρώπων κατοικούν σε χώρες με ενεργές εκστρατείες εμβολιασμών κατά κορωνοϊού. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της φάσης εκκίνησης της μεγαλύτερης προσπάθειας για τη δημόσια υγεία στην Ιστορία.

Αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστούν ακόμη 21 μήνες για τον εμβολιασμό του 75% του παγκόσμιου πληθυσμού με τον τρέχοντα ρυθμό των 16 εκατ. εμβολιασμών την ημέρα.

Ακόμη και πριν ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πήραν τη στρατηγική απόφαση να βρεθούν στο προσκήνιο. Η Βρετανία αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος των εμβολίων της AstraZeneca, ενώ οι ΗΠΑ αγόρασαν δόσεις από τις Pfizer-BioNTech, την Moderna και την Johnson & Johnson.

Αφησαν ωστόσο τους γείτονες τους με λιγότερες δόσεις: Η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Καναδάς και το Μεξικό εμβολιάζονται με ρυθμό που συμβαδίζει με τον πιο αργό παγκόσμιο μέσο όρο.

πιο πλούσιες χώρες αγόρασαν Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Οι λιγότερο πλούσιες χώρεςαγόρασαν από τη Ρωσία και την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα