Εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό ο Γιάνης Βαρουφάκης

από fimotro

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19.

Ο κ. Βαρουφάκης εμβολιάστηκε γύρω στις 15:30 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πριν από αυτόν είχαν εμβολιαστεί ήδη, η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού, Ευσταθία Καμπισιούλη, ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ευδιάθετος ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, είπε στον νοσηλευτή που του έκανε το εμβόλιο: «Δεν μου το κάνατε, με κοροΐδέψατε»,  αστειευόμενος για το ελάχιστο τσίμπημα που ένιωσε.

«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης στη δήλωση που έκανε μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Νιώθω όμως ντροπή που αυτό το πολύτιμο αγαθό θα είναι για μήνες προνόμιο τόσο λίγων επειδή η κυβέρνηση, μήνες τώρα, αγνοεί τις εκκλήσεις μας να στήσει πραγματικό δημόσιο δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης», σημείωσε, σχολιάζοντας το σχέδιο «Ελευθερία» που προβλέπει πως στις αρχικές φάσεις, όπου τα εμβόλια είναι περιορισμένα, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα  οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Covid-19 και οι ευάλωτες ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς), με τους υπόλοιπους πολίτες να ακολουθούν όταν θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός διαθέσιμων εμβολίων.

«Το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί για την απελευθέρωση από την πανδημία», ανέφερε. «Χρειάζεται και απελευθέρωση από τις ολιγαρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη», κατέληξε, ενώ ευχήθηκε «χρόνια πολλά και δημιουργικά – με υγεία για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα