Εμβολιαστικά κέντρα στα ΑΕΙ για φοιτητές

από fimotro

Τι είπε η υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση από Σεπτέμβριο

Να επανέλθουν πλήρως οι μαθητές και οι φοιτητές στη δια ζώσης εκπαίδευση είναι η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, ωστόσο για να γίνει αυτό πράξη από το Σεπτέμβρη, πρέπει να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί στις νεαρές ηλικίες.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Ant1 και μετά στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα συζητηθεί έντονα το θέμα του περαιτέρω εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που σήμερα φτάνει στο 75 % και μετά θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες αν θα ληφθεί απόφαση να γίνει υποχρεωτικός.

Επίσης συζητείται τι θα γίνει και με τους φοιτητές και ένα από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για εμβολιάζονται επιτόπου οι φοιτητές.

Δήλωσε επίσης ότι στην συνάντηση που θα έχει με του πρυτάνεις θα εξετάσουν τρόπους για την δια ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών. Δεν είναι επιλογή μας οι ανεμβολιαστοί φοιτητές να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης -είπε-αλλά να προσέρχονται στην διδασκαλία με rapid test ή μοριακά και όχι,Self Test.

Σύμφωνα με την κ Κεραμέως είναι σημαντικό ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μαθητών άνω των 15 ετών και συζητείται να αρχίσει ο εμβολιασμός και για τους μαθητές από 12 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα