ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα 42% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Αύγουστο

από Philippos

Άλμα 42% σημείωσε τον Αύγουστο ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, έναντι αύξησης 31,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020 , όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Από τον Ιούλιο ο δείκτης παρουσίασε μείωση 15,0%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2021 – Αυγούστου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2020 – Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 38,9%, έναντι αύξησης 10,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 42,0% τον μήνα Αύγουστο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:
Αύξηση κατά 42,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, παραγωγής βασικών μετάλλων, βιομηχανίας τροφίμων.
Αύξηση κατά 13,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.
Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
Αύξηση κατά 50,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
Αύξηση κατά 37,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα