Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους, που αποτελούν την πληθυσμιακή ομάδα που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο.

Το εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, όπως γράφουν οι Financial Times που επικαλούνται δύο πρόσωπα που έχουν γνώση των δοκιμών.

Η AstraZeneca ισχυρίζεται, σύμφωνα με το megatv.com, πως οι ηλικιωμένοι εμφανίζουν χαμηλότερες ανεπιθύμητες αντιδράσεις από τους νεότερους.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως το εμβόλιο δεν είναι έτοιμο ακόμη, όμως ετοιμάζει την επιμελητειακή υποστήριξη για πιθανή κυκλοφορία.

Η εφημερίδα Sun γράφει ότι το προσωπικό νοσοκομείου του Λονδίνου ενημερώθηκε να είναι έτοιμο να παραλάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου από την εβδομάδα που αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα