Ελπίδες για θεραπεία της Covid-19 από πλάσμα αίματος

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αμερικανική μελέτη δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τη χρήση πλάσματος αίματος από ασθενείς που ανέρρωσαν από την Covid-19. Οι ασθενείς που έλαβαν πλάσμα από τους δότες δείχνουν μεγαλύτερες ποσοστά επιβίωσης και μικρότερη ανάγκη για λήψη οξυγόνου, δείχνει η μελέτη ερευνητών του Icahn School of Medicine της Νέας Υόρκης.

Το δείγμα ήταν μικρό, 39 ασθενείς, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που έλαβαν πλάσμα. Εως την 14 ημέρα η κλινική κατάσταση χειροτέρευσε στο 18% των ασθενών που έλαβαν τη θεραπεία και στο 24% ενός αντίστοιχου δείγματος που δεν την έλαβε. Εως την 1η Μαίου, το 12,8% των ασθενών που έλαβαν πλάσμα έχασαν τη ζωή τους, έναντι 24,4% όσων δεν έκαναν τη θεραπεία.

Είμαστε ενθαρρυμένοι από το αποτέλεσμα καθώς δίνει στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση πλάσματος αλλά χρειάζονται και άλλες έρευνες για να υπάρξουν ποιο σαφή συμπεράσματα, δηλώνουν οι επιστήμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα