Έλον Μασκ: Θα επαναφέρω τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

από Philippos

Ο Έλον Μασκ είπε ότι θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, μόλις αναλάβει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας έτσι στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να αρχίσει πάλι τα tweets.
Ο μεγιστάνας της Tesla, του οποίου η προσφορά εξαγοράς, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter τον περασμένο μήνα, έκανε την συγκεκριμένη αποκάλυψη την Τρίτη (10/5), στα πλαίσια συνέντευξής του στους Financial Times.

«Οι μόνιμες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να προορίζονται πραγματικά για λογαριασμούς που είναι bot, ή απάτες, λογαριασμοί spam… Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να αποκλειστεί ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Μασκ.

«Νομίζω ότι ήταν λάθος, γιατί αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχε ως αποτέλεσμα τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ να μην έχει φωνή».

«Θα ανατρέψω τη μόνιμη απαγόρευση», πρόσθεσε ο Μασκ. «Δεν κατέχω ακόμα το Twitter. Επομένως, αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι γίνεται αν δεν θα είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης του Twitter;»

Ο Τραμπ απομακρύνθηκε από το Twitter και άλλες μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο τέως πρόεδρος κατηγορήθηκε ότι, μέσα από τις δημοσιεύσεις του στις πλατφόρμες αυτές, ουσιαστικά υποκίνησε τα περιστατικά βίας που έλαβαν τότε χώρα στο Καπιτώλιο.

Καθώς του έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το Twitter, το Facebook και το YouTube, ο Τραμπ έχει προχωρήσει στη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social. Ο Μασκ είχε σχολιάσει πως το Truth Social δημιουργήθηκε, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει «ελευθερία λόγου» στο Twitter, την οποία ο μεγιστάνας έχει δεσμευτεί να επαναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα