Έλον Μασκ: Νέα επίθεση στο Twitter για τους fake λογαριασμούς

από Philippos

Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε εκ νέου το Twitter ότι «αντιστέκεται και εμποδίζει» το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα, κάνοντας λόγο για «σαφή ουσιαστική παραβίαση» των όρων της συμφωνίας συγχώνευσής σε επιστολή του προς την εταιρεία και απειλώντας να αποχωρήσει από αυτήν.

«Ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτό, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρει η επιστολή που υπογράφεται από τον δικηγόρο της Skadden.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο μήνα ότι η εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων δεν θα προχωρήσει μέχρι να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην υπηρεσία. Ορισμένοι αναλυτές ερμήνευσαν την κίνησή του ως διαπραγματευτική τακτική για να πετύχει χαμηλότερη τιμή, όπως επισημαίνει το CNBC.

Στην επιστολή της Δευτέρας, ο δικηγόρος του Μασκ έγραψε ότι η συμφωνία συγχώνευσης απαιτεί από το Twitter να παρέχει τα δεδομένα που ζήτησε ο Μασκ και αμφισβήτησε τον φερόμενο ισχυρισμό της εταιρείας ότι απαιτείται να παρέχει μόνο συγκεκριμένες πληροφορίες για το κλείσιμο της συμφωνίας

«Αντίθετα, ο κ. Μασκ δικαιούται να αναζητά και το Twitter είναι υποχρεωμένο να παρέχει πληροφορίες και δεδομένα για, μεταξύ άλλων, οποιονδήποτε εύλογο επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής», αναφέρεται στην επιστολή.

Κατηγορεί δε το Twitter ότι αρνείται να συμμορφωθεί με διαφάνεια στις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι αποκρύπτει τα ζητούμενα δεδομένα, όπως τονίζεται. Αναφέρεται επίσης η ρητή δέσμευση του Μασκ για μια ρήτρα εμπιστευτικότητας αναφορικά με τα δεδομένα που ζητά να λάβει.

Το Twitter δεν προέβη σε κάποιο επίσημο σχόλιο, ωστόσο η μετοχή του υποχωρούσε κατά 5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές της Δευτέρας στη Wall Street.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα