Ελληνοαυστραλός σχεδίασε το δεύτερο ψηλότερο κτίριο του κόσμου στη Μαλαισία

από fimotro

Είναι ο αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης

Στην καρδιά της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, βρίσκεται ο πύργος Merdeka 118, με 118 ορόφους και σύντομα θα γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Την κατασκευή του έχει αναλάβει Αυστραλιανή αρχιτεκτονική εταιρεία, ένας εκ των συνιδρυτών της οποίας είναι ο Ελληνοαυστραλός αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Fender Katsalidis με έδρα την Αυστραλία και ανεγέρθηκε στο σημείο όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Μαλαισίας το 1957. Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούνται από τριγωνικές γυάλινες όψεις που μοιάζουν με ένα άκοπο στολίδι, εμπνέονται από τα μοτίβα στις μαλαισιανές τέχνες ενώ συμβολίζουν την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία στη χώρα.

Σε μια τελετή που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του κωδωνοστασίου την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ismail Sabri Yaakob περιέγραψε το έργο ως έναν «εμβληματικό πύργο για το μέλλον». «Αυτό δεν είναι μόνο ένα μεγάλο επίτευγμα στον τομέα της μηχανικής», είπε στους δημοσιογράφους. «Αλλά ενισχύει επίσης περαιτέρω τη θέση της Μαλαισίας ως σύγχρονης και ανεπτυγμένης χώρας».

Το κτίριο Merdeka 118 έχει ύψος 678,9 μέτρα και θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων 157.935 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ξενοδοχεία και κατοικίες, όπως το Park Hyatt Kuala Lumpur και την υψηλότερη πλατφόρμα παρατήρησης στη Νοτιοανατολική Ασία. Το κτίριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα της πόλης και βρίσκεται πάνω από ένα υδάτινο πάρκο 16 στρεμμάτων και ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα