Ελληνικά ομόλογα: Κάτω από το 1% επέστρεψε η απόδοση του 10ετούς

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Κάτω από το όριο του 1% επέστρεψε η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου καθώς το νέο κύμα της πανδημίας στρέφει τους επενδυτές προς ασφαλέστερες επενδυτικές επιλογές.

Μάλιστα τα ελληνικά ομόλογα άντεξαν την πίεση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Yves Mersch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος δήλωσε πως η Τράπεζα δεν προτίθεται να προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PEPP. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα, με την ΕΚΤ να έχει ήδη προχωρήσει σε αγορές ύψους 10 δισ. ευρώ.

Όπως έχει προαναγγείλει η επικεφαλής του ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μια νέα κίνηση τον επόμενο Δεκέμβριο προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης. Αναμένεται πως μια από τις κινήσεις θα αφορά την επέκταση του PEPP τόσο σε όγκο όσο και σε διάρκεια.

Σε αυτό το κλίμα, κι ενώ τα αντίστοιχα ομόλογα των υπόλοιπών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων είδαν την απόδοσή τους να ανεβαίνει οριακά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου  διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στο 0,94% έναντι 0,63% του αντίστοιχου γερμανικού. Το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,57%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα