Έλληνες ολιγάρχες έμπλεξε στο αφήγημά του ο Βαρουφάκης για τη νέα παραίτηση βουλευτή

από fimotro

Την αποχώρηση από το κόμμα της Φωτεινής Μπακαδήμα σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αργολίδα.

«Κατανοώ ότι τώρα, που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν», είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μπακαδήμα το πρωί της Δευτέρας με επιστολή της προς το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα βουλευτή που αποχωρεί από το ΜέΡΑ 25 καθώς είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις των Κωνσταντίνα Αδάμου και Αγγελικής Αδαμοπούλου οι οποίες είχαν αποχωρήσει καταγγέλλοντας την ηγεσία του κόμματος για «αυταρχισμό» και «κλειστή λέσχη εκλετών». Επίσης, είχε αποχωρήσει και η αναπληρώτρια βουλευτής, Μαρία Μποτονάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μπακαδήμα, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη από την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015, στην επιστολή της υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να δίνει την μάχη δίπλα στους πολίτες του Πειραιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βαρουφάκης όταν πληροφορήθηκε την πρόθεση της κυρίας Μπακαδήμα να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα έσπευσε να στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή διαγραφής της η οποία ωστόσο έφτασε μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού.

Το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την εξέλιξη γράφει: «Δεν κάνουμε πίσω. Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται». Πλέον το κόμμα του κ. Βαρουφάκη μένει με 6 βουλευτές.

Από τις αρχές του 2022 έχει υπάρξει ντόμινο αποχωρήσεων. Το νεαρό κοινοβουλευτικά κόμμα της Αριστεράς, με επικεφαλής το Γιάνη Βαρουφάκη, έχει «κατηγορηθεί« από το γυναικείο στελεχιακό δυναμικό του για φαινόμενα «νεποτισμού», «φίμωσης», όπως και «καταπάτησης των δημοκρατικών διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα