Έλληνας από την Σαγκάη: Είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι από την 1η Απριλίου για ένα κρούσμα

από fimotro

Υπάρχει διαφορά κουλτούρας με την Κίνα

«Από την 1η Απριλίου είμαστε κλεισμένοι στο διαμέρισμα, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το διαμέρισμα για 40 ώρες, επειδή είχαμε ένα κρούσμα, μέχρι να το απομακρύνουν», περιέγραψε για την καραντίνα στη Σαγκάη ο Γιώργος Μαρκετάκης.

Ο Έλληνας, ο οποίος ζει στη Σαγκάη τα τελευταία χρόνια, εξήγησε ως προς την πολιτική που ακολουθείται από την κινεζική επαρχία ότι, «όταν εδώ και δύο χρόνια δεν έχεις κρούσματα και από τα 0 όταν πας στο 25.000 είναι πολλά κρούσματα» ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό εδώ πέρα, ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι ανεμβολίαστοι», εξήγησε και σημείωσε ότι, «σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν κρούσματα, το zero policy».

Ερωτηθείς για τις εικόνες που κυκλοφορούν από την Σαγκάη, εξήγησε πως, «κάποιες εικόνες ήταν στην αρχή, υπάρχει μεταξύ κουλτούρας διαφορά», προσθέτοντας πως,«είναι πολύ συνηθισμένη η χρήση του ρομπότ εδώ».

 Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη Σαγκάη

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα τους πρώτους τρεις θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Σαγκάη αφότου επιβλήθηκε lockdown στην κινεζική οικονομική πρωτεύουσα, στα τέλη του Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα