Έλλειψη φυσικού αερίου απειλεί την Ευρώπη

από fimotro

Το αποθηκευμένο αέριο είναι σε χαμηλά επίπεδα

Η Ευρώπη δεν κάνει αρκετά για να προετοιμαστεί για μια δυνητική κρίση φυσικού αερίου αυτό το χειμώνα, δεδομένου ότι οι παραδόσεις LNG από τις ΗΠΑ δεν μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω, προειδοποιεί ο απεσταλμένος του υπ. Εξωτερικών που είναι υπεύθυνος για την ενεργειακή ασφάλεια.

Ο Amos Hochstein δήλωσε ότι οι παραδόσεις αμερικανικού υγροποιημένου αερίου στην Ευρώπη κινούνται στο μάξιμουμ της δυναμικότητας και, αν ο χειμώνας είναι βαρύς, θα χρειαστούν επιπρόσθετες προμήθειεςστη γηραιά ήπειρο μέσω αγωγών.

«Ανησυχώ γιατί δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε ποτέ να είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι αν ο χειμώνας είναι βαρύς δεν θα υπάρξει αρκετή προμήθεια» δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βαρσοβία. Ολοι «πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και αυτό το σκέφτομαι περισσότερο απ’ όσο βλέπω να το σκέπτονται στην Ευρώπη».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανησυχία του έγκειται στο ότι το αποθηκευμένο αέριο στη γηραιά ήπειρο είναι κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας, κάτι που έχει οδηγήσει σε τιμές ρεκόρ σε κάποιες αγορές, ενώ η Ρωσία, μεγάλος προμηθευτής φυσικού αερίου, διανύει μια εκτεταμένη περίοδο ανεξήγητα χαμηλής παράδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα