ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πώς οι εκθέσεις των ISS και του Glass Lewis “αποκαλύπτουν” τις ψήφους των ξένων θεσμικών επενδυτών

από fimotro

Τις προηγούμενες ημέρες,  δύο ανεξάρτητοι, κορυφαίοι οίκοι εταιρικής διακυβέρνησης, ISS και Glass Lewis, δημοσίευσαν τις εκθέσεις τους ενόψει της επικείμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συνιστώντας αμφότεροι ψήφο κατά των προτάσεων της Reggeborgh Invest BV, για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων και έλλειψης σαφήνειας.

Οι δύο αυτές εκθέσεις που προτείνουν στους ξένους θεσμικούς επενδυτές να υποστηρίξουν τη παρούσα Διοίκηση και να απορρίψουν τις προτάσεις των αντιτιθέμενων, επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σχετικά με την ασαφή στάση της Reggeborgh Invest και την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά στις προθέσεις της.

Επιπλέον, «αποκαλύπτει» ότι οι περισσότεροι διεθνείς επενδυτές δεν θα υποστηρίξουν την πρόταση της Reggeborgh. Πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι οι ψήφοι που έχουν ήδη υποβληθεί από διεθνείς επενδυτές είναι όντως υπέρ της διοίκησης και κατά των προτάσεων της Reggeborgh Invest.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις προαναφερθείσες εκθέσεις, που κάνουν λόγο για έλλειψη διαφάνειας, συγκρούσεις συμφερόντων και ανησυχίες για την εταιρική διακυβέρνηση, θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τοποθετηθούν οι Έλληνες διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι υπόλοιποι εγχώριοι επενδυτές την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα