Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου των €120,5 εκατ.

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


To «πράσινο φως» για την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ άναψε με πλειοψηφία 68,24% ψήφων η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ. Κατά ψήφισε το 31,75%.

Είχε προηγηθεί η ψήφιση με αντίστοιχα ποσοστά της μείωσης κεφαλαίου κατά 212 εκ. ευρώ με παράλληλη μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών.

Κατά την διάρκεια της τεσσάρων ωρών γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Άρης Ξενόφος, μίλησε για την σπουδαιότητα της αύξησης για να αποκατασταθεί η ρευστότητα της εταιρείας και αναφέρθηκε στην κατανομή των κονδυλίων. Τα 100 εκατ. θα διοχετευτούν στις κατασκευές και 20,5 εκατ. για την επιτάχυνση των επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Θα ακολουθήσει η έκδοση ομολογιακού δανείου 50 εκατ. για ενδιάμεση χρηματοδότηση, με συντονιστή της Eurobank.

Ο κ. Ξενόφoς, είπε ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων με τους προμηθευτές στον τομέα της κατασκευής, αναφέρθηκε σε νέα οργανωτική δομή για την καλύτερη παρακολούθηση του κλάδου αλλά και σε πώληση μη λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων των κατασκευής. Η αποκατάσταση σταθερότητας και ανταγωνιστικότητας της ΑΚΤΩΡ, με βελτίωση εποπτείας και εκτέλεσης των έργων θα βρεθούν επίσης στην πρώτη γραμμή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο κ. Ξενόφος «Απευθύνω μια τελευταία προτροπή στους μετόχους να εγκρίνουν την πρόταση του Δ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου. Μην έχετε καμία αμφιβολία για την κρισιμότητα της σημερινής συνεδρίασης. Οι αποφάσεις που θα πάρετε σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον του ομίλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα