Ελλάκτωρ: Δεσμευτική συμφωνία για το 18,3% από το δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη

από fimotro

Δεσμευτική συμφωνία απόκτησης του 18,33% της Ελλάκτωρ ανακοίνωσε σήμερα η Invesco των κκ. Μπάκου-Καϋμενάκη, με πωλητή την πλευρά της Pemanoaro (Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης).

Η συμφωνία έχει καταληκτική ημερομηνία την 12 Ιανουαρίου. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής όπως ανακοινώθηκε από την Ελλάκτωρ, η Invesco απέκτησε άμεσα το δικαίωμα εξάσκησης των δικαιωμάτων ψήφου για το ίδιο ποσοστό μετοχών, που σημαίνει ότι αθροιστικά μαζί με το 5% που είχε αγοράσει με την Pemanoaro κατέχει πλέον το 23,33% των δικαιωμάτων ψήφου. Να σημειωθεί ότι η κρίσιμη Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση

Η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ γνωστοποιεί ενημέρωση, που έλαβε την 18.12.2020 από μέτοχό της, σχετικά με σημαντική μεταβολή στη συμμετοχή και τα δικαιώματα ψήφου.

1. Το νομικό πρόσωπο INVESCO FINANCE S.A., σε συμμόρφωση με την Οδηγία περί Διαφάνειας, ενημερώνει για απόκτηση συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, συνεπεία της από 17.12.2020 δεσμευτικής συμφωνίας του προαναφερόμενου νομικού προσώπου που αφορά στην απόκτηση συμμετοχής και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, ήτοι επιπλέον ποσοστού 18,3346% (και αριθμό μετοχών 39.286.000 κοινών ονομαστικών μετοχών με αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου) και με ημερομηνία εκπλήρωσης αυτής μέχρι την 12.01.2021.

Κατόπιν τούτου η συμμετοχή της INVESCO FINANCE SA στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου της εκδότριας θα ανέλθει του ορίου του 20%.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη δεσμευτική συμφωνία απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου:

Α. (i) άμεση συμμετοχή 5,0002% (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),

(ii) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές)

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη δεσμευτική συμφωνία απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου:

Α. (i) άμεση συμμετοχή 5,0002% (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα