Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν για την ΑΟΖ

από fimotro

Λεπτομέρειες για την ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα ανακοινωθούν άμεσα

Ο Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Sameh Shoukry υπέγραψαν συμφωνία για την ΑΟΖ πριν από λίγο στο Κάιρο. Την ανακοίνωση έκανε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών.

Λεπτομέρειες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η υπογραφή της συμφωνίας για την ΑΟΖ προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σημειώνει με δήλωσή του στο twitter:

«Όταν υποχωρεί κανείς χωρίς αρχές απέναντι σε φιλικές χώρες, δεν λύνει προβλήματα, αλλά ανοίγει όρεξηΤουρκίας. Και τι να περιμένει κανείς μετά από όσα βλέπουμε ότι θα κάνει κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές πιέσεις; ΥΓ. Ας καταλάβει ΝΔ, προβλήματα δεν λύνονται με ύβρεις από τρολ».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη εκτάκτως σήμερα στο Κάιρο με βασικό αντικείμενο των συνομιλιών την οριοθέτηση AOZ μεταξύ των δυο χωρών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών, δέχεται τον Έλληνα ομόλογό του στο Κάιρο για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, αναρτώντας δυο φωτογραφίες από τη συνάντηση Δένδια – Σούκρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα