ΕΛ.ΠΕ.: Δεν απαιτείται Δημόσια Πρόταση απεφάνθη η ΕΚ

από fimotro

Μη υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης για την περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων απεφάνθη σήμερα η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) που συνεδρίασε για τον λόγο αυτό.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, παρότι οι γνωμοδοτήσεις που συγκέντρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚ, τόσο από τη νομική τους υπηρεσία όσο και από εξωτερικούς συνεργάτες περιελάμβαναν και τις δύο απόψεις, τελικώς επικράτησε η νομική ερμηνεία βάσει της οποίας δεν υπάρχει σχετική υποχρέωση.

Η απόφαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία αποκρατικοποίησης της επιχείρησης. Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να καλέσει γύρω στις 30 Νοεμβρίου τους υποψήφιους επενδυτές, την ολλανδική Vitol και την Glencore, να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για το 50,1% της εισηγμένης.

Την ίδια στιγμή, στους κόλπους του πετρελαϊκού ομίλου, ο πήχης του τιμήματος έχει ανέβει πολύ ψηλά. Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, αυτά θα δείχνουν ότι ο ετήσιος στόχος του EBITDA για 1 δισ. ευρώ έχει πλέον πολύ σοβαρές πιθανότητες να επιτευχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα