Εκβιάζει το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας

από fimotro

Ισχυρίζεται ότι δεν θα την εγκρίνει για να κερδίσει ανταλλάγματα

Στο ίδιο έργο θεατής παραμένει η διεθνής κοινότητα με τους εκβιασμούς του Ερντογάν ο οποίος προκαλεί αναταραχή προκαλεί στο ΝΑΤΟ με τον εκβιασμό ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Μάλιστα, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι διπλωμάτες από τη Φινλανδία και τη Σουηδία δεν χρειάζεται να «μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία προκειμένου να αλλάξουν τη γνώμη της Άγκυρας. Παρά την προτροπή αυτή του Τούρκου προέδρου, ωστόσο, Σουηδοί και Φινλανδοί διπλωμάτες βρίσκονται ήδη στην γειτονική χώρα, με σκοπό να κάμψουν τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε μάλιστα τη Σουηδία «εκκολαπτήριο» τρομοκρατικών οργανώσεων και υποστηρίζοντας ότι είχε «τρομοκράτες» στο κοινοβούλιο της.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η Σουηδία και η Φινλανδία προσφέρουν καταφύγιο σε άτομα που συνδέονται με «τρομοκρατικές» οργανώσεις – όπως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί πως ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα