Εκβιασμός Δημάρχου Ωραιοκάστρου: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

από fimotro

Ξεκινά έρευνα, όλο το χρονικό

Ελεύθεροι ενόψει διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της φερόμενης εκβίασης σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, από τον οποίο, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, απαίτησαν 40.000 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν βιντεοληπτικό υλικό με στιγμές της ιδιωτικής του ζωής, το οποίο κατείχαν ύστερα από παρακολούθησή που είχε προηγηθεί.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί εν συνόλω η εις βάρος τους αποδιδόμενη δράση και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση. Κατά συνέπεια, δεν απαγγέλθηκαν στην παρούσα φάση κατηγορίες εναντίον των τριών συλληφθέντων και ήρθη η κράτησή τους.

Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας θα βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και θα ληφθούν καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, όπως ανέφερε ο Πάρις Σπυράτος, νομικός συμπαραστάτης του κ. Τσακίρη, περιλαμβάνονται δύο ιδιωτικοί ερευνητές, 66 και 46 ετών, αλλά και μία 22χρονη, που τον τελευταίο καιρό φέρονται να είχαν γίνει σκιά του δημάρχου καταγράφοντας την ιδιωτική του ζωή «με σκοπό είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα είτε να του προκαλέσουν πολιτικό κόστος».

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του δημάρχου είπε ότι οι συλληφθέντες κατονομάζουν ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης αυτοδιοικητικό και πολιτικό αντίπαλο του κ. Τσακίρη. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον 6 μήνες

«Υπάρχουν άτυπες πληροφορίες ότι οι φυσικοί αυτουργοί της υπόθεσης εκβιασμού κατονομάζουν κρυπτόμενο πολιτικό πρόσωπο. Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία καθώς οι αρχές ερευνούν την υπόθεση», δήλωσε ο κ. Σπυράτος στο thesstoday. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό αφορά πολιτικό του αντίπαλο.

Η προσωπική ζωή του Δημάρχου παρακολουθούνταν το τελευταίο εξάμηνο, από δύο ιδιωτικούς ντετέκτιβ. Είχαν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ οι οποίοι κατέγραφαν διαρκώς την προσωπική του ζωή με σκοπό είτε να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα είτε να προκαλέσουν ένα πολιτικό κόστος στον δήμαρχο. Συγκεκριμένα, ζητούσαν αρχικά το ποσό των 60.000 ευρώ και ύστερα από διαπραγματεύσεις απαίτησαν 40.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα