Εκτοξεύθηκαν πάλι οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και αερίου

από fimotro

Η βενζίνη έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ στα πρατήρια της Ελλάδας

Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα με τις τιμές στην ενέργεια διεθνώς. Μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο εκτοξεύθηκαν οι διεθνείς τιμές. Η τιμή του πετρελαίου Brent εκτοξεύθηκε σήμερα κατά 4%, στα 109,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ και η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 5% στα 106 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις και η ελληνική αγορά, καθώς η χώρα μας εισάγει από τη Ρωσία το 25% – 29% των αναγκών της σε πετρέλαιο.

«Θα δούμε την αμόλυβδη βενζίνη να περνάει τα 2,20 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, και να περνάει τα 2,40 ή ακόμα και τα 2,50 ευρώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα», δήλωσε στο Open ο αντιπρόεδρος εμπόρων πρατηριούχων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Σήμερα η μέση τιμή της βενζίνης αγγίζει τα 2,113 ευρώ το λίτρο, σπάζοντας ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ έναντι των 2,110 € που είχε καταγραφεί στις 14 Μαρτίου. Πρωταθλήτρια είναι η περιοχή των Κυκλάδων που οι τιμές της απλής αμόλυβδης φτάνουν έως και τα 2,49 ευρώ το λίτρο, στην Αθήνα τα 2,305 ευρώ το λίτρο και στη Θεσσαλονίκη πωλείται έως και 2,298 ευρώ, αυξάνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα