Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ ο Ξανθός: Παραδέχθηκε ότι η τιμή των φαρμάκων έχει μειωθεί

από fimotro

Εκτός γραμμής ο Ξανθός για τις τιμές των φαρμάκων και τις αυξήσεις που αίφνης έκανε σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ αν και αποσαφηνίστηκε πως την όποια αύξηση σε κάποια από τα λεγόμενα φάρμακα θα την καλύψει ο ΕΟΠΠΥ.

Μάλιστα ο Ανδρέας Ξανθός που μόλις την Τρίτη τον πρωί εμφανίσθηκε λάβρος και με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Παιδείας, σε συνέντευξή του στο ΣΥΡΙΖΑϊκό Κόντρα, έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους θέση, αναφορικά με τις πληροφορίες για αύξηση στις τιμές των φαρμάκων.

Μιλώντας αυτή τη φορά τη γλώσσα της αλήθειας σημείωσε ότι «θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό, μέσα από ένα συνεχές ντάμπινγκ τιμών που έγινε τα χρόνια του μνημονίου και από την εμμονή της τρόικας για συνεχείς ανατιμολογήσεις, έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης»

Με λίγα λόγια ο Ανδρέας Ξανθός αναγνώρισε πως έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν και πάλι, αυτή τη φορά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αυξάνει τις τιμές στα φάρμακα αυτά. Αναγνώρισε επίσης πως επί ΣΥΡΙΖΑ οι τιμές είχαν αυξηθεί επιρρίπτοντας βέβαια την ευθύνη στην… τρόικα.

«Είναι απολύτως προφανές ότι κινείται σε μία τέτοια γραμμή η κυβέρνηση» είπε αναφορικά με το θέμα των αυξήσεων προσθέτοντας όμως πως «το θέμα είναι τι έκτασης, σε ποιο φάσμα και σε ποιο αριθμό φαρμάκων θα αφορά αυτή η αναπροσαρμογή των τιμών» για να επισημάνει ότι «έχουμε όντως, θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό, μέσα από ένα συνεχές ντάμπινγκ τιμών που έγινε τα χρόνια του μνημονίου και από την εμμονή της τρόικας για συνεχείς ανατιμολογήσεις, έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτός είναι ένας παράγοντας, όχι ο μοναδικός που ευνοεί τις παράλληλες εξαγωγές και την κερδοσκοπία η οποία γίνεται» και υποστήριξε πως «εμείς είχαμε κάνει μία σημαντική παρέμβαση την προηγούμενη περίοδο, καθιερώσαμε την ετήσια και όχι την εξαμηνιαία τιμολόγηση προσπαθώντας να περιορίσουμε αυτό το ντάμπινγκ τιμών που οδηγούσε φάρμακα εκτός αγοράς» για να καταλήξει λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα πιο βιώσιμο πλαίσιο»

Πάντως ο Ανδρέας Ξανθός δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται εκτός γραμμής δεχόμενος στις περιπτώσεις αυτές επιθέσεις ανοιχτές από συντρόφους του, τρολ και φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα