Εκτός ΕΣΥ 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

από fimotro

 

“Θα εφαρμοστεί ο νόμος” λέει ο νέος υπουργός Υγείας

Προς την έξοδο από το ΕΣΥ οδηγούνται από σήμερα περίπου 10.000 υγειονομικοί που εκτιμάται ότι μένουν ανεμβολίαστοι. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας που μόλις ανέλαβε έχει ως πρώτο και επείγον “μέτωπο” να αντιμετωπίσει τα κενά που θα δημιουργηθούν παράλληλα φυσικά με τη διαχείριση του τέταρτου επιδημικού κύματος που συνεχίζει να επελαύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπο, οι τελευταίες ημέρες της χρονικής πίεσης φαίνεται πως έχουν λειτουργήσει και οδηγήσει χιλιάδες υγειονομικούς σε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ προγραμματίστηκαν και πολλά ραντεβού που υλοποιούνται ακόμη και σήμερα, ημέρα εκπνοής της προθεσμίας. Ετσι, ενώ πριν λίγες ημέρες ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών ξεπερνούσε τις 20.000, εκτιμάται ότι έχει πέσει περίπου στις 8.000 – 10.000. Η εικόνα, βέβαια, του αριθμού των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα αρχίσει να “καθαρίζει” από σήμερα με την καταγραφή των κενών.

“Ο νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί. Οταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα”, δήλωσε νωρίτερα ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας πως είναι η πρώτη ημέρα και από το πρωί η νέα ηγεσία εργάζεται και ενημερώνεται.

Το σίγουρο είναι ότι σήμερα από νωρίς το πρωί επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στα νοσοκομεία. Είναι γνωστό ότι στο δημόσιο όσοι βγουν σε αναστολή πρέπει να επιστρέψουν τις αποδοχές του νέου μήνα που έχουν προπληρωθεί, ενώ σήμερα ενεργοποιείται η πλατφόρμα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού εκτός γιατρών με σκοπό οι διαδικασίες αντικατάστασης να γίνουν με ταχύτητα. Οσοι υγειονομικοί προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους μετά την προθεσμία που έχει δοθεί, θα υπάρξει  άμεσα διοικητική πράξη και θα επιστρέψουν σε θέσεις που θα ορίσει η υπηρεσία τους, πολύ πιθανόν όχι σε αυτές που κατείχαν έως τώρα.

Την ίδια ώρα, τα μέτωπα της πανδημίας είναι ανοιχτά. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου και η αγωνία για τον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό εντείνεται καθώς είναι ανεμβολίαστος πληθυσμός και “στόχος” του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 10.30, με βασικό θέμα στην “ατζέντα” το πρωτόκολλο ανοίγματος των σχολικών μονάδων. Πληροφορίες θέλουν τα σχολεία να μην κλείνουν όπως γινόταν τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη αλλά να γίνονται μαζικά rapid tests σε περίπτωση κρούσματος, τα οποία θα επαναλαμβάνονται μετά από λίγες ημέρες.

Ο κίνδυνος να κολλήσουν τα παιδιά την Covid-19 είναι μεγάλος και ήδη καταγράφεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο στις ηλικίες 0-17 ετών. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της εισήγησής της στην τακτική ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη τη Δευτέρα σημειώνοντας την αξία του εμβολιασμού στα παιδιά και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προστατευτούν πριν το νέο σχολικό έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα